Menü

Virágok temetésre – milyen szempontok alapján válasszunk?

Elkísérni valakit az utolsó útjára mindig embert próbáló feladat, hiszen ilyenkor mindenki lelkét elönti a gyász. A kegyeleti csokrok segítségével ugyanakkor könnyebben kifejezhetjük részvétünket és a díszek magasztosabbá tehetik a búcsú pillanatait.

Általában bele sem gondolunk, de a ravatal dekorációjának összeállítása a legkevésbé sem egyszerű munka. Szerencsére a virágkötő mesterek a tapasztalatuknak köszönhetően pontosan tisztában vannak azzal, milyen szempontokat kell figyelembe venniük a virágok temetésre történő előkészítése során.

Függően attól, hogy koporsós, vagy urnás szertartásról van szó, egész másfajta díszt érdemes preferálni. Előbbi esetben a szokásoknak megfelelően általában a koszorú készítés ajánlott. Azonban ilyenkor is nagy hangsúlyt kell fektetni a részletekre. Szerencsés, ha a felhasznált virágok színben harmonizálnak a család által választott variációval és méret tekintetében is fontos megtalálni az egyensúlyt. Tudniillik úgy illendő, ha az általunk választott kompozíció nem nagyobb, mint amit a közeli hozzátartozók helyeznek el a ravatalnál.

Hamvasztás esetén egy kicsit másképp kell gondolkoznunk. Ekkor a legoptimálisabb megoldást a csokrok készítése jelenti. Ezek jóval kisebbek és nem takarják el az urnát, valamint a szertartást követően is sokkal könnyebben elrendezhetők esztétikusan. Természetesen arra is van lehetőségünk, hogy az általunk választott virágot használják fel a mesterek az összeállítás során, ám az is kivitelezhető, hogy az egész folyamatot a hozzáértőkre bízzuk.

A csokor, illetve a koszorú temetésre történő elszállításáról vagy a virágbolt, vagy pedig mi magunk gondoskodunk. Amennyiben profikra bízzuk a feladatot, úgy a megrendelésen kívül nincs más feladatunk. Ellenben ha inkább mi magunk helyeznénk el a díszt, akkor ügyeljünk rá, hogy időben érkezzünk, így még jóval a szertartás megkezdése előtt leróhatjuk kegyeletünket. Bárhogy is határozunk, mindenképpen válasszunk egy megbízható, tapasztalt virágkötőt, így biztosak lehetünk a kiváló végeredményben.