Menü

A koszorú készítés nagy szakértelmet kíván

Eltávozott hozzátartozóinktól nagyon nehéz végső búcsút venni, a kínzó fájdalmat pedig átitatja a gondolat, miszerint szeretnénk méltó módon elköszönni. Ennek az egyik legszebb módja a koszorú készítés segítségével lehetséges, a kimondottan temetésre készült díszek ugyanis nem véletlenül bírnak régóta ekkora jelentőséggel.

Az elhunytak sírját már az ókorban is kör alakúra font virágokkal és növényekkel dekorálták, ez jelképezte az élet örök körforgását. Idővel aztán sok vallás és megannyi nemzet átvette ezt a megható szokást és mára már a virágok temetésre történő előkészítése egy külön szakmává fejlődött.

Laikusként ugyanis talán nem is gondolnánk, ám megannyi szempontot figyelembe kell venni, amikor egy ilyen dísz összeállítása történik. Megrendelőként részünkről tulajdonképpen elég, ha csak a szertartás típusát közöljük. Koporsós temetés esetén a ravatal két oldalán a szűk család által készíttetett koszorú foglal helyet, ezt egészíti ki a koporsódísz. Ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy a miénk színben és méretben is harmonizáljon. Hamvasztást követően ugyanakkor egy kicsit másképpen kell gondolkodnunk. Tekintve, hogy ilyen esetekben ügyelni kell arra, miszerint a nagyméretű díszek könnyedén eltakarhatják az urnát, illendőbb ha inkább a kegyeleti csokrok mellett tesszük le voksunkat.

Természetesen itt is van arra lehetőség személyre szabni megrendelésünket. Akár egyedi színkombinációt is kérhetünk, vagy igény szerint egy üzenettel tehetjük különlegessé a válogatást. A csokrok készítése során kiemelt figyelmet fordítanak az esztétikus megjelenésre. Emellett pedig kizárólag olyan alapanyagok kerülnek felhasználásra, amik a lehetőségekhez képest a leginkább időtállók.

Gyakorta szerencsésebb, ha az általunk megrendelt csokor, vagy koszorú temetésre történő elszállításáról mi magunk gondoskodunk, de igény esetén ezt a szakemberek is megteszik. Ezt legfőképp az határozza meg, hogy mi magunk helyezzük-e el a díszt, vagy ez a temetkezési vállalat dolga. Ez ügyben mindig a család iránymutatását kövessük.